Bebek bakımı

Yeni doğan çocuklarda aşının önemi nedir?

Tıp ve teknolojinin ilerlemesi ile birlikte hastalıkların tedavileri ve teşhis yöntemleri de tamamen değişmiş durumdadır.
Yakın geçmişe kadar bireylerde ortaya çıkan hastalıklar tedavi edilmeye çalışılırken günümüzde hastalıklar belirtilerinden teşhis edilmektedir oluşmadan hastalığın önüne geçilmektedir.
Bu sayede zaman ve maddi kayıp yaşanmamakta, çok daha önemlisi hastalık daha kuluçka aşamasında teşhis edilmekte ve yok edilmekte.
Örnek olarak difteri ya da boğmaca gibi hastalıklar yakın geçmişe kadar tüm dünyada ölümcül bir hastalıktı ve salgın halde insanların etkisi altına almaktaydı,
Fakat günümüzde ise geçmiş yıllarda birçok insanı öldüren bu  hastalığın ismi dahi duyulmamakta çünkü bireyler daha bebek yaşta iken hastalığın oluşmasını engelleyecek olan aşılar vurulmakta ve vücuda bağışıklık kazandırılmaktadır.


Ülkemizde tüm bebek aşıları uygulanıyor mu?

Savunmasız ve bağışıklık sistemi gelişmemim olan bebekler bazı hastalıklar açısından büyük risk altındadır ve bu yüzden doğar doğmaz hepatit b aşıları yapılmak zorundadır, bebek bir aylık olduğu zaman hepatit aşısı tekrarlanır. Bebeğin sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilecek bu aşıların üçüncüsü verem aşısıdır ve bebek üç aylık iken yapılır. Son olarak da bu aşıları difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk  felci ve menenjit aşıları izler.
Eğer ilk bebeğinize sahip olduysanız ve yapılacak olan aşılardan haberiniz yeni oluyor ise telaşa kapılmayın, bu aşılar bebekte bir hastalık olduğunun belirtisi değil, tamamen tedbir amaçlı yapılmaktadır, aksi taktirde bebeğiniz büyük risk altında kalır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.